Svetsko srebro za ribolovce

09.06.2011, 22:19
Štampaj vesti
Na Svetskom kupu u ribolovu ekipa iz Kruševca "Čigra-Trabuko" osvojila je srebrnu medalju. Na ovom elitnom takmičenju učestvovali su ribolovci iz 25 zemalja sveta.

Pobednik Svetskog kupa u ribolovu, održanog proteklog vikenda u Golupcu je mađarska ekipa "SPRO-EKSNER". Mesto na pobedničkom postolju zauzela je i ekipa iz Kruševca "Čigra-Trabuko" osvojivši srebrnu medalju.

Srpskim ribolovcima ovo nije prvi put da osvajaju odličja: U proteklih pet godina, kruševačka ekipa uzela je na svetskim prvenstvima dve zlatne i dve srebrne medalje.

"Postali smo velesila u ribolovu", kaže Goran Radović, kapiten ekipe "Čigra-Trabuko". "Svi su se prema nama odnosili sa respektom. A mi smo to i dokazali."

Na dunavskoj stazi dugoj više od tri kilometra, duž golubačkog keja, u kategoriji pecanja na plovak nadmetalo se 125 ribolovaca iz 25 zemalja.

"Peca se uglavnom ′peš′, mada je na treninzima bilo i ulova šarana", objašnjava direktor takmičenja Siniša Dražić. "Problem je, međutim, što je došlo do naglog pada vodostaja Dunava. U odnosu na redovnu situaciju vodostaj je niži za skoro jedan metar."

Golupčani su se pokazali kao dobri domaćini

Da biste postali šampion, potrebno je da upecate što više kilograma ribe. Problem je kada su one male, pa vam je za pobedu potrebno nekoliko stotina ili hiljada komada. Primera radi, srpska ekipa je upecala skoro 2.000 komada "peša", ukupne težine 26 kilograma.

Takmičar iz Irske Teri Litlvud zadovoljan je vremenom, ali: "Ribe baš i nisu tako dobre. Inače, mesto je prelepo, a i ljudi su sjajni".

Tokom nedelju dana, od kojih su dva dana bila takmičarska, Golupčani su se potrudili da budu dobri domaćini elitnim svetskim ribolovcima.

Predsednik opštine Golubac Zoran Pajkić kaže da je u pripremu staze na Dunavu za takmičenje uloženo mnogo energije i rada, i da su najveći doprinos dala javna preduzeća: "Staza će i dalje ostati ovde, a po oceni učesnika, jedna je od najboljih u Evropi."

"Organizacija u Golupcu je bila odlična", istakao je Ugo Klaudio Mateoli, predsednik Svetske ribolovačke federacije. "Imali smo mali problem sa vodostajem, pošto je nivo vode bio nešto niži, ali na to nije moglo da se utiče."

Svetski kup u ribolovu nije okupio samo ribolovce već i sve one koji vole taj sport. Prema nekim podacima, u proteklih nedelju dana kroz Golubac je prošlo više od tri hiljade turista.

"Naši kapaciteti su bukirani sto posto", kaže direktorka jednog golubačkog hotela Rosica Marković Pejić. "I drugi privatni smeštaji u okolini su popunjeni. To je dokaz da su Golupcu ovakve manifestacije veoma potrebne."

Prema oceni učesnika Svetskog kupa u ribolovu, Golubac i Savez sportskih ribolovaca Srbije položili su ispit kao domaćini i organizatori velikog takmičenja. Pobednici sa Dunava iz Srbije nose medalje, a ostali lepe utiske i ribolovačke priče.
Izvor: rts.rs
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u
Komentari
  • B R A V O MAJSTORI !!! Kad bi još imali barem hiljaditi deo budžeta fudbalske (re)prezentacije, recimo, gde bi vam bio kraj ! Svako dobro i samo tako nastavite ! p.s. Gico, Dražo i ostali, pišite i što više članaka vezanih za takmičenja, kad već pišete istoriju...
    (stekiczoran)

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovatiObavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Ribolovci.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.

Caskanje

Samo za registrovane korisnike

Poslednje vesti

Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
Gosti: 32
Ukupno clanova: 7780
Zadnji clan: Lorisdrap
Korisnicko ime:
Sifra:

Poslednjih 5 oglasa

Krediti . Zajmovi od 3.000 eura do 10,000,000.00 eura. Pojedinacne ...
Trebate li zajam? Jeste li umorni od traženja? Nudimo zajmove svim ...
Podnijeti zahtjev za kredit i dobiti sredstva u roku od 48 sati; ...
Kredit 100 % od garanciju privatni od 3,000 eura ima 90,000.000 eura. ...
Krediti od 3.000 do 1.000.000 eura svim ozbiljnim ljudima e-mail: ...
Koliko često pecate?