Dobitna kombinacija!!!

29.05.2011, 00:22
Štampaj vesti
Ribolovci za koje odlazak na pecanje pre svega znači nekoliko sati na čistom vazduhu i privremeno bekstvo od svakodnevnih briga i problema, ne troše mnogo vremena i energije ni na pripreme. Oni među njima, koji love mirne ribe, najčešće u najbližoj ribolovačkoj radnji kupe kesu hrane prihvatljive cene, sa slikom ciljane vrste ribe na prednjoj strani, nakvase tu primamu, malo je promešaju i bace u vodu. Ako se povoljne okolnosti poklope, i to može da bude dovoljno za uspešan ribolov, ali se to retko događa. Zato oni koji u ribolov idu da bi se napecali moraju da ulože izvestan napor i vreme u pripremanje za svaki izlazak, a ono uključuje i odabir i pravljenje primame koja će biti najefikasnija u konkretnim okolnostima.
Priča o prihranama je nepresušna, veoma ozbiljna i višeslojna. Koliko god da o njima znamo, može se desiti da u nekoj situaciji to ne bude dovoljno za donošenje ispravne odluke. Ni podebela knjiga ne bi bila dovoljna da se saberu sva značajna i korisna iskustva u pripremanju primama za različite vidove ribolova, pa je jasno da novinskim tekstom možemo tek da zagrebemo po površini. Pokušaću, ipak, da vam ovog puta dam neke osnovne naznake o stvarima o kojima treba voditi računa pri mešanju gotovih prihrana. U narednim prilozima na ovu temu podeliću sa vama neke proverene recepte, koji će vam, nadam se, poslužiti da eksperimentišući otkrijete i neke sasvim nove...

(Ceo tekst možete pročitati u Ribolovu br. 272)

Objavio: vladimir

Autor: Nenad Kostadinović


Website counter


Izvor: http://www.listribolov.co.rs/
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u
Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovatiObavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Ribolovci.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.

Caskanje

Samo za registrovane korisnike

Poslednje vesti

Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
Gosti: 79
Ukupno clanova: 5174
Zadnji clan: Robertkic
Korisnicko ime:
Sifra:

Poslednjih 5 oglasa

Na prodaju štapovi za pecanje “ Trabucco Armadon” dvodelni, sa ...
Na prodaju elektronski signalizatori trzaja, potpuno ispravni i veoma ...
Limeni čamac, dužine 5,5 m, sređen, ofarban, nakon sređivanja malo ...
Na prodaju elektronski signalizatori trzaja, potpuno ispravni i veoma ...
Na prodaju štapovi za pecanje “ Trabucco Armadon” dvodelni, sa ...
Koliko često pecate?