Kapitalci na kedere

26.12.2010, 17:38
Štampaj vesti
Većina ovdašnjih ribolovacavaca bandara smatra dosadnim malim proždrljivcem, koji im samo smeta pri pecanju bele ribe na mesne mamce, a ponekad ume i da se zaleti na kedera namenjenog krupnijim grabljivicama, pre svega štuki i smuđu. Ako se tako odnosimo prema tom predatoru, tj. ako ni ne pokušamo da ga ciljano lovimo odgovarajućim priborom i mamcima, ostaćemo uskraćeni za mnoga ribolovačka zadovoljstva, jer je grgeč vrlo borbena i za svoju veličinu snažna riba, koja ume da bude vrlo oprezna i izbirljiva, pa je za njeno uspešno pecanje pecanje često potrebno dosta umeća, truda i strpljenja.

Naravno, najpre moramo pronaći mesto na kome ima krupnih primeraka, a to kod nas nije lako, jer prosečna lovna težina na većini naših voda jedva da dostiže pedesetak grama. Ipak, sem velikih i dubokih akumulacija, čija se voda ne zagreva previše, kao što su Vlasinsko jezero, Zavoj, Perućac ili Vrutci, lepi grgeči nastanjuju i mnoge manje stajaćice, uključujući i šljunkare kakvih u dolinama većih reka (sve tri Morave, u donjem toku Drine itd) ima na stotine.
Od sredine jeseni pa sve do pojave leda ne možemo računati na jednako veliki broj udaraca kao u letnjem delu sezone, ali zato možemo da se nadamo obaranju ličnog rekorda, pa i hvatanju nekog kapitalca, poput onih kakve je naš čitalac Nenad Janković nedavno upecao na akumulaciji Vrutci, nedaleko od Užica...

autor: Saša Ledenčan

objavio: vladimir


Website counter


Izvor: http://www.listribolov.co.rs/arhiva/471-kapitalci-na-kedere.
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u
Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovatiObavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Ribolovci.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.

Caskanje

Samo za registrovane korisnike

Poslednje vesti

Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
Gosti: 61
Ukupno clanova: 6054
Zadnji clan: Karasluka
Korisnicko ime:
Sifra:

Poslednjih 5 oglasa

Na prodaji 3 potputno nove masinice. MAŠINICA DAM QUICK SLS 570 FS ...
Na prodaju štapovi za pecanje “ Trabucco Armadon” dvodelni, sa ...
Na prodaju elektronski signalizatori trzaja, potpuno ispravni i veoma ...
Koliko često pecate?