Na belom hlebu

12.12.2010, 18:05
Štampaj vesti
Iako se hleb može za primamu i mamac koristiti tokom cele sezone, beloj ribi je posebno interesantan krajem jeseni i početkom zime, kada joj se apetiti smanjuje, pa je manje zainteresovana za »jaču hranu«. U ovom periodu se mnoge vrste sitnih pripadnika ogromne familije ciprinida mogu veoma lepo pecati na hleb na našim rekama, i to izrazito finim sistemima i kratkim štapovima bez vođica, dakle uz minimum opreme, ulaganja i napora.
NA ENGLESKI NAČIN: Većina ribolovaca najviše voli da ide na sigurno i da iz sezone u sezonu ponavlja jednom usvojene obrasce koji donose rezultat, odnosno lepe ulove. I ako spadate u tu veliku grupu, predlažem vam da ovoga puta odstupite od šablona i probate nešto malo drugačije, krajnje jednostavno, a provereno efikasno. Ukoliko već pecate na plovak, skoro je sigurno da imate skoro sav pribor potreban za zabavu koju vam ovoga puta preporučujem, osim zumbi (»kalibratora«) za hleb. To omiljeno pomagalo engleskih ribolovaca se polako »prima i kod nas, pa se povremeno može naći u bolje snabdevenim radnjama, ali možemo upotrebiti i obućarsku zumbu za kožu ili sami napraviti ovu alatku (npr. od starih olovaka). Prihranu skoro sigurno imate kod kuće, a mamac možete za male pare kupiti u svakoj prodavnici osnovnih životnih namirnica...

autor Nenad Kostadinović

objavio: vladimir


Website counter

Izvor: http://www.listribolov.co.rs/arhiva/460-na-belom-hlebu.html
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u
Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovatiObavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Ribolovci.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.

Caskanje

Samo za registrovane korisnike

Poslednje vesti

Clanovi: zydrunas77,
Gosti: 39
Ukupno clanova: 7780
Zadnji clan: Lorisdrap
Korisnicko ime:
Sifra:

Poslednjih 5 oglasa

Krediti . Zajmovi od 3.000 eura do 10,000,000.00 eura. Pojedinacne ...
Trebate li zajam? Jeste li umorni od traženja? Nudimo zajmove svim ...
Podnijeti zahtjev za kredit i dobiti sredstva u roku od 48 sati; ...
Kredit 100 % od garanciju privatni od 3,000 eura ima 90,000.000 eura. ...
Krediti od 3.000 do 1.000.000 eura svim ozbiljnim ljudima e-mail: ...
Koliko često pecate?