Grabljivice najgladnije

03.11.2010, 18:31
Štampaj vesti
Na Galovici i Petracu solidno su lovljene bela riba i babuška, dok je štuka često radila na kedera i leptiraste varalice.

U prodavnici „Zlatna riba" saznali smo da je na Dunavu nizvodno od Beograda, na pesku kod Vinče, sporadično lovljen smuđ. Kod šljunkare se sa slabim uspehom hvatala štuka, a ni lovci na belu ribu nisu bili zadovoljni. Do kedera je na ovom delu Dunava skoro nemoguće doći na bilo koji način, pa ih treba poneti sa sobom.

Na kanalu Jarčina pecala se samo bodorka. Na kanalima između ribnjaka i nasipa u Boljevcima i dalje nema ribolova zbog oscilacija vodostaja, a nije se pecalo ni na Voku. Smuđ do kilograma je napadao tvistere na kanalu kojim se voda iz ribnjaka ispušta u Savu. Komercijalni revir „Živača" je zatvoren za pecanje. Na prvoj bari revira u Bečmenu radila je babuška. Šaran je slabo hvatan, pa gužve više nema. Slabo se pecalo i na „dvojci", ali je na „trojci" zbog dobrih ulova krupne štuke vladala velika gužva. Na Galovici pecanje otežava izuzetno nizak vodostaj.

Na Tamišu u Idvoru pecalo je dosta ribolovaca, većinom na Šumskom kubiku, jer su ostali tereni još blatnjavi. Lovljeni su štuka, pokoji šaran, som i retka babuška. Kod Farkaždina najviše ribolovaca je štuku i babušku lovilo oko mosta. U Sakulama se pecalo kod plaže, jer su putevi koji vode ka Šumskom kubiku blatnjavi. Na tim terenima svakodnevno ima dvadesetak ribolovaca koji hvataju štuku, cverglana i krupniju babušku.

Na području Barande riba slabije radi zbog čestih i izraženih oscilacija vodostaja, ali kod Velikog mosta skoro svakodnevno peca dosta kolega. Aca Vujić i Spasoje Sekulić su prema Ordoviru na dubinku i kedera uhvatili više lepih štuka i sve ih vratili u vodu!
Izvor: pressonline.rs
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u
Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovatiObavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Ribolovci.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.

Caskanje

Samo za registrovane korisnike

Poslednje vesti

Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
Gosti: 61
Ukupno clanova: 6054
Zadnji clan: Karasluka
Korisnicko ime:
Sifra:

Poslednjih 5 oglasa

Na prodaji 3 potputno nove masinice. MAŠINICA DAM QUICK SLS 570 FS ...
Na prodaju štapovi za pecanje “ Trabucco Armadon” dvodelni, sa ...
Na prodaju elektronski signalizatori trzaja, potpuno ispravni i veoma ...
Koliko često pecate?