Pecajte, riba radi!

09.07.2010, 16:57
Štampaj vesti
Vodostaji reka su idealni, vreme i atmosferski pritisak takođe, mamce i pribor imate i... šta čekate? Zar niste već na vodi? Jeste? Onda bistro!

Bela riba i babuška solidno rade na Velikom Bačkom kanalu kod Sombora, na crva i glistu, dok se na kedera lovi štuka. Za to vreme šarana i amura rade na Monoštorskom ritu, a pored njih se pecala i krupna babuška. Na Ludoškom jezeru, kao i na Tresetištu i Krivaji kod Žednika lovi se takođe šaran i babuška, a na kedera - štuka. Na Mrtvoj Tisi kod Martonoša lovi se šaran, a na delu Velikog bačkog kanala kod Sivca lovila se štuka na kašike, voblere, leptire ili tvistere. I na jezeru kod Čonoplje sve je u znaku šarana, a pored njega se pecala babuška. Na Dunavu u blizini Apatina, na Malom i Velikom Limanu, bilo je lepih ulova soma. Dolazio je na zelene ili snop običnih glista i durdubaka, dok je bela riba slabo jela. I kod Novog Sada po obodima trave varaličari su na tvistere pecali štuku dok je s petrovaradinske strane lovljena bela riba na standardne mamce, te smuđ na voblere. U blizini Inđije, na dunavskim terenima, lovljena je bela riba, na glistu, kuvano žito i hleb, a pecao se i smuđ na kedera ili parče, kao i som na snop crnih glista ili rovca. Ako ste u blizini terena oko Slankamena i Krčedina onda svakako pecajte šarana ili smuđa. Mada je i bela riba solidno radial. I kod Čarnoka je lovljena krupna deverika i šaran, na kukuruz šećerac, a u delu Gudura, na voblere i leptire lovljena je štuka i smuđ. Krupna babuška je odlično radila i na Gardinovačkom kanalu kao i na Pincovoj bari u Inđiji, a lovi se kuvano žito i valjak.

Inače, kod Starih Banovaca odlično radi smuđ na kedera, parče i tvistera, a na dunavskoj terasi kod Novih Banovaca lovi se štuka, dok šljivar radi kod Batajnice na hleb i mađarske crve. Slično je i na Bezdanu gde se ovih dana pecao bucov na veštačke mušice kao i sitne voblere i pilkere.

Na Tamišu, na terenima oko Orlovata i Tomaševca, osim babuške i štuke sva riba je slabije jela. Na terenima u okolini Barande, Glogonja, Sefkerina, Opova i Jabuke, ali i na Jojkićevom i Ilićevom dunavcu, pecala se sva bela riba, poneki šaran i sitna štuka varalicom. Na terenima prema Pančevu, babuška je bila pri apetitu, kao i štuka, a na hranjenim mestima i šaran. I na Tisi je bilo ulova babuške, deverike, bodorke i šarana, dok se na Begeju pecao smuđ, som i šaran. I sa ribolovačkih terena Tise i Tamiša, u okolini Zrenjanina stižu lepe vesti o ulovu sitne bodorke i crvenperke, dok se na zelenu glistu pecao som. Za to vreme na Starom Begeju i Carskoj bari ribolovci love sitnu babušku i belu ribu.
Izvor: Dragoš Bujas
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u
Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovatiObavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Ribolovci.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.

Caskanje

Samo za registrovane korisnike

Poslednje vesti

Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
Gosti: 79
Ukupno clanova: 9936
Zadnji clan: yfnfkfdrap
Korisnicko ime:
Sifra:

Poslednjih 5 oglasa

zsda
Primiti i dobiti novac što je prije moguće iz privatne tvrtke za ...
Trebate brzi kredit? * Godišnja kamatna stopa: 2%. * * Trebate li ...
Hitno novcani krediti ! ! ! Za one koji žele hitan zajam Predlažem ...
Hitno novcani krediti ! ! ! Za one koji žele hitan zajam Predlažem ...
Koliko često pecate?