Scott S4

06.07.2010, 17:16
Štampaj vesti
Pre samo nekoliko meseci na najvećem Fly Fishing sajmu u Denveru, predstavljen je novi favorit firme Scott. Posredstvom našeg EFFA instruktora dr Aleksandra Ivanovića, u prilici smo da vam ekskluzivno predstavimo ovaj štap koji svakako zavređuje pažnju šire mušičarske javnosti. Ovog puta otišli smo korak dalje i poredili ga sa možda najpopularnijim brzim štapom medju našim i svetskim mušičarima.

Svakako novitet kod ovog štapa predstavlja korišćenje tri različite vrste grafitnih vlakana visokih performansi raspoređene pod različitim uglovima, a kakvi su rezultati čitajte u tekstu koji sledi...

Oprema:

Za razliku predhodnog štapa ovog proizvođača predstavljenog na stranicama našeg sajta, S4 deluje kao premija od 1000 evra. Izuzetno elegantan blank u prirodnoj boji grafita sa aplikovanim tankim slojem laka. Štap “nosi” vrhunske klasične snejk karike (REC recoil nickle titanium), dok je izrada prve “stripper” karike poverena proverenom Fuji SiC u titanijumskom okviru. Pluta je iz kategorije najboljih a držač čekrka je takođe vrhunski firme REC sa plemenitim drvetom neobičnog izgleda nazvanog “California buckeye burl”. Ukupan izgled odmah na “prvu loptu” odaje da se radi o zaista vrhunskom proizvodu.

Opste karakteristike:

Štap spada u kategoriju onih sa vršnom akcijom, ali je za razliku od svog prethodnika (S3), vršni deo osetljiviji. Radi se o takozvanom “fast recovery” vrhu a bukvalan prevod bi bio “onaj koji se brzo vraća”. Ovakav pristup omogućava znatno bolju preciznost, kontrolu mušičaskog kanapa i neuporedivo manje umaranje ruke. Srednji deo prilično “živ” a donji deo odaje da se radi o štapu izuzetne snage. Ovog puta Scott je izbegao spigot spojeve na svojim vrhunskim modelima i primenio provereni put over spoj. Proizvodi se u dužinama od 8 stopa (2.44m) do 9 stopa i 6 inča (2.9m), AFTMA klasama od 3-8 i svi štapovi su četvorodelni.
Štap koji ovom prilikom predstavljamo dužine je 9 stopa klase 4 i težina mu je odličnih 2.8 unci.

Kao referentni mušičaski štap za poredjenje uzeli smo sasvim sigurno najpopularniji brzi štap omiljen i među našim mušičarima, Sage XP 904-4 a samo poređenje je radjeno sa pozicije jednog prosečnog i jednog vrhunskog bacača. Kanapi korišćeni u ovom prikazu su SA GPX WF4F i TT WF5F a čekrk ROSS Evolution 2. Bacale su se sve kombinacije naizmenično više puta zbog što veće objektivnosti a utiske možete pročitati iz citata u sledećem tekstu.
Izvor: musicarenje.com
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u
Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovatiObavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Ribolovci.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.

Caskanje

Samo za registrovane korisnike

Poslednje vesti

Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
Gosti: 39
Ukupno clanova: 7780
Zadnji clan: Lorisdrap
Korisnicko ime:
Sifra:

Poslednjih 5 oglasa

Krediti . Zajmovi od 3.000 eura do 10,000,000.00 eura. Pojedinacne ...
Trebate li zajam? Jeste li umorni od traženja? Nudimo zajmove svim ...
Podnijeti zahtjev za kredit i dobiti sredstva u roku od 48 sati; ...
Kredit 100 % od garanciju privatni od 3,000 eura ima 90,000.000 eura. ...
Krediti od 3.000 do 1.000.000 eura svim ozbiljnim ljudima e-mail: ...
Koliko često pecate?